onrust in je hoofd

Onrust in je hoofd? De oplossing is simpel!

Maar al te vaak kan het leven aanvoelen als een doolhof of een woeste zee. Misschien voelt je hoofd wel als een spelletje op de flipperkast, of beland je van de ene storm in de andere. Gedachten schieten alle kanten op. Je ervaart complete chaos en onrust in je hoofd.

Je leven neemt in dit scenario onverwachte wendingen en bochten met hoge snelheden. Zonder enkele richting dwarrel je door het leven, waarin je reageert op wat er gebeurt; in jezelf, of buiten jezelf. Je hebt totaal niet de touwtjes in handen, of de regie over je leven.

Het leven op deze manier is verwarrend, vermoeiend, en verre van leuk en relaxed.

Ik weet er alles van, want dit was vroeger mijn leven. En ik kan je uit ervaring vertellen; het hoeft echt niet zo!

De chaos in je leven stopt, wanneer je je brein weet te kalmeren. In dit artikel vertel ik je precies hoe ik dit gedaan heb.

De oplossing is eigenlijk heel simpel…

Hoe ontstaat chaos en onrust in je hoofd?

“Ik heb nooit rust in mijn hoofd”, is iets wat veel mensen zullen herkennen. Chaos in je hoofd ontstaat wanneer jouw brein de baas is over jou, in plaats van dat jij de baas bent over jouw brein.

Ze noemen het ook wel eens ‘the monkey mind‘, je onrustige hoofd. De term ‘monkey mind' is afkomstig van het Boeddhisme, en het betekent ‘onrustig, rusteloos, grillig, verward, besluiteloos en onbeheersbaar'.

Veel rusteloosheid en chaos in je hoofd ontstaat door verkeerde overtuigingen en conditioneringen. Deze overtuigingen lijken zo ‘waar' voor ons, dat we ze maar moeilijk los kunnen laten. We geloven bijvoorbeeld dat we geld en status nodig hebben om gelukkig te zijn, of dat we moeten studeren of een huis moeten kopen, want dat is nou eenmaal wat ‘hoort'. We zijn continu aan het ‘rennen', om het beter te doen, om ‘meer' te hebben, want we hebben het gevoel dat we niet goed genoeg zijn.

Onze dagen zijn stressvol, en 's nachts kunnen we alle stress van de dag maar moeilijk loslaten, want we moeten zoveel.

95 Procent van je gedachten is exact hetzelfde als de dag ervoor. 80 Procent is overwegend negatief.

Omdat we van onszelf zoveel moeten zijn we druk in ons hoofd. Misschien ben je druk met takenlijsten, zorgen, fantasieën, plannen, twijfels, herhalingen van gesprekken of het herbeleven van gênante momenten.

Maar is dit alles waar? Moeten we de perfecte werknemer, partner, dochter, vader of vriend(in) zijn, zijn we niet gewoon al goed zoals we zijn? Kloppen onze negatieve overtuigingen eigenlijk wel, of mogen we gewoon fouten maken en imperfect zijn?

Als je negatieve overtuigingen leert loslaten, en leert te leven in het nu, verdwijnt de onrust in je hoofd.

Mindfulness stopt de chaos in je hoofd

Ben jij nu écht klaar voor verandering? Wil jij eindelijk van die chaos en die onrust in jouw hoofd af? Volg een online cursus Mindfulness.

Direct starten

De gevolgen van chaos en onrust in je hoofd

Een chaotisch en onrustig hoofd hebben is natuurlijk heel vervelend. Maar wat nog vervelender is, is dat het een enorme impact heeft op de rest van jouw leven. Je zit niet lekker in je veel, ervaart stress of misschien wel depressie. Omdat je de hele dag aan het piekeren bent, kun je niet tot rust komen en ontspannen. Dit maakt je moe, uitgeput. Je chaotische brein loopt vaak rondjes, waarbij dezelfde zorgen dagelijks omhoog komen. Omdat je wordt opgeslokt door je gedachten, lukt het niet om écht te leven. Je wordt geleefd. Je belandt in een neerwaartse spiraal.

Ook is je huis waarschijnlijk heel rommelig, wat de chaos in je hoofd alleen maar erger maakt. Onrust hebben in je hoofd heeft eigenlijk invloed op alle levensgebieden; je werk, relaties, vriendschappen, creativiteit en noem maar op…

Ook ik had onrust in mijn hoofd

Ik kan me het nog precies herinneren. Als kind, puber en als jong-volwassene had ik ALTIJD onrust in mijn hoofd. In slaap komen lukte niet, want mijn hersenen ging tekeer. Ik was altijd met 100 dingen tegelijk bezig, begon projecten en nieuwe hobby's die ik nooit afmaakte, raakte spullen kwijt en ik had eigenlijk geen idee wat ik aan het doen was met mijn leven. Compleet stuurloos en richtingloos was ik, als ik er nu op terugkijk. De diagnose ADD op 26-jarige leeftijd – tijdens een burn-out – kwam dan ook niet als verrassing.

Toen ik de diagnoses burn-out en ADD kreeg was ik vastbesloten; ik ging EINDELIJK wat doen aan al die onrust in mijn hoofd. Ik was klaar met de chaos, de vermoeidheid, de overprikkeling…

Ik pakte alles aan wat ik kon, dus toen mijn huisarts voorstelde om een cursus Mindfulness te doen hoefde ik geen 2 keer na te denken. JA, dat ga ik doen.

Het leek me een beetje zweverig. Mediteren? Wat heb ik daar nou aan? Dacht ik. De eerste les was ook een beetje ongemakkelijk. Maar na een week oefenen merkte ik al verschil.

Mindfulness veranderde mijn leven!

Rust in je hoofd krijgen met Mindfulness

De oplossing van onrust in je hoofd is heel simpel; je moet mindful leren leven. Mindful leven betekent dat je leeft met aandacht, in het hier en nu. Met de techniek ‘Mindfulness' leer je mindful te leven.

Mindfulness klinkt misschien wat zweverig, maar het is wetenschap. Het is een goed doordachte techniek en oefeningen om om te gaan met de onrust in je hoofd. Je leert stress de baas worden, in de drukke wereld waarin we leven. Hier is niets zweverigs aan.

Je leert om in een paar minuten per dag van chaotisch, onrustig en gestrest, maar rustig en gelukkig te gaan.

8-weekse Mindfulness training (online)

Tijdens deze 8-weekse online Mindfulness training leer je hoe je stress en onrust de baas kunt worden. Het zorgt voor emotionele balans, je kunt beter beslissingen nemen, je focus en concentratie verbeteren, je zult beter slapen en je geluksgevoel zal verhogen. Ga naar de cursus via onderstaande knop, en lees ervaringen van anderen.

Direct starten
rust en ruimte in je hoofd met mindfulness

BEDANKT VOOR JOUW STEUN! 🙂

Wandering Minds heeft een samenwerking met verschillende affiliate partners. Wanneer je een product koopt via een link in dit artikel, ontvangen wij een commissie en daarmee steun je Wandering Minds: super bedankt daarvoor! Dit maakt het mogelijk voor ons om aan onze missie te blijven werken: content te creëren die jou helpt om grip te krijgen op jouw unieke brein. Natuurlijk promoten wij alleen producten waar we achter staan en betaal jij niets extra’s. Regelmatig mogen wij korting geven: houd de website en socials in de gaten, word lid van onze community of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Je krijgt nu via Wandering Minds 15% korting op alle supplementen van Natuurlijk Presteren!

Hey, jij daar!

Volg ons op de socials voor meer tips, ervaringsverhalen en een dosis extra inspiratie voor jouw brein. Wil je in contact komen met andere Wandering Minds? Onze community is een leuke en veilige plek waar je ervaringen deelt, vragen stelt & misschien wel nieuwe vrienden maakt.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang Tips, Ervaringsverhalen & Life Hacks voor jouw Unieke Brein

15585

Mis niets!

Scroll naar boven